Direktlänk till inlägg 12 augusti 2008

Härligt härligt härligt - men farligt farligt...

Av Ingrid - 12 augusti 2008 07:41

Följande not fick det att rycka till i ett friskt sinnelag: "(---) återupptog frågan kring utarbetandet av ”vägledande uttolkning” av grundreglerna enligt § 44 i protokollet.".."Innebörden av uttryck som ”allvarlig sjukdom” eller ”ökad risk” behöver förklaras och vägledningen bör utarbetas i samband med att grundreglerna med redaktionella ändringar träder ikraft 2009-01-01.





Beslöt (--)att den arbetsgrupp som tillsattes vid föregående möte vid behov kan utökas och att uppdraget som gruppens sammankallande, med tanke på uppdragets utformning, i detta fall bör åligga en tjänsteman."





Vems magra snille har producerat detta vanskapeliga foster? En stolle och en pekoralist således? Icke, det är ett aktuellt SKK/AK-protokoll med innebörden att en tjänsteman tillsätts, mitt under brinnande verksamhetsår och mellan fullmäktigen, att pilla på våra heliga grundregler!





Får det gå till så här i den tjusigaste av organisationer? Lever vi i en skendemokrati? Den anlagda synvinkeln skall inte forceras, men visst blir man betänksam. Det är inte första gången som tjänstemannabeslut i efterhand legitimerar överträdelser mot stadgar och bestämmelser. Sålunda har det kommit till vår kännedom att en icke-auktoriserad domare nyligen dömt på SKK-utställning. Ja, personen i fråga innehade ej auktorisation (som SKK och reglerna kräver) på aktuell (terrier)ras. När pinsamheten uppdagades gavs i hast någon slags (tjänstemanna?) dispens. Alternativet är inlämnad protest, annulerade tävlingsresultat och svåröverblickbara konsekvenser. The show must go on! Man behöver inte vara Vän av Ordning eller Arg Betalare av Medlemsavgift för att reagera. Någon djefla ordning ska det väl vara i en kennelklubb?





Nuförtiden är det tämligen riskfritt att klyva näbb mot sagda institution (hoppas jag?). Annat var det förr, när ett förfluget ord på SKK:s kansli, kunde rendera vedersakaren livstids halshuggning, stegel och hjul, samt uteslutning. Den enskilde men kritiske medlemmen var hjälplös som en ömtålig porslinsdocka mot en snarstucken kennelklubbs hemliga domstolar. Sen var det morsning och ajöss med uppfödande och tävling - ja, med allt... Ska be att få återkomma till just detta.





--PS Förtydligande: § 9 Protokoll / Protokollsutdrag SKK/CSProtokollsutdrag från SKK/CS sammanträde 2008-02-06a) ärende beträffande amerikansk domares status: Provisional judge och Approved regular judge.CS konfirmerar DKs tolkning att endast Approved regular judge kan döma i Sverige.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 26 mars 2011 12:15


Att Humphrey Bogart var skottefantast har vi nämnt flera gånger, men idag har Skottebloggen till sin stora förtjusning lyckats hitta en tidigare okänd bild! Den är från komedin "Stand-In" från 1937, en hejdlös drift med nöjes- och filmindustrin. ...

Av Ingrid - 19 mars 2011 10:37


Ch Roundtown Mercedes of Maryscot "Sadie", som bl.a vann BIS på Westminster, National Dog Show och AKC/Eucanuba Dog Show 2010, har fått valpar! Fyra tikar och en hane, alla svarta, föddes den 11 mars. Stolt fader är Anstamm Prime Minister. Grat...

Av Ingrid - 17 mars 2011 10:05


  Idag gratulerar vi Raglan Reform Club "Viggo" på 3-årsdagen! ...

Av Ingrid - 14 februari 2011 10:39

     

Av Ingrid - 27 januari 2011 11:34

Memphis Belle är smeknamnet på ett Boeing B-17 Flying Fortress , ett bombflygplan, som blev berömt när dess besättning lyckades flyga 25 uppdrag över Europa och återvända hem till USA under andra världskriget. Det sista uppdraget flögs 17 maj 1943. F...

Ovido - Quiz & Flashcards