Direktlänk till inlägg 30 augusti 2008

Dolly och jag på väg hem

Av Ingrid - 30 augusti 2008 15:11

Liten sensommarbild med lös skotteanknytning. Jo, Dolly är ju en shetlandsponny och på så vis härstammande från Skottland... hon är också Stockholms Kennelklubbs maskot! Hennes stolta matte vill ju förstås visa sin duktiga och välutbildade lilla ponny... en mänsklig svaghet som skottebloggens läsare gissningsvis har förståelse för. Dessutom - kommer allt gott och viktigt från Skottland? Skotska terriers, shetlandsponnyer, maltwhisky och tweedjackor!Shetlandsponnyn, mankhöjd max 107 cm och minishetlandsponnyn (som Dolly) max 86 cm, är världens starkaste häst i förhållande till sin storlek. Den kan utan problem dra 1 500 kilo, vilket är lika mycket som ardennerhingstarna får dra när de avlägger sina bruksprov! Dessa små ponnyer är mycket populära barnhästar på grund av deras storlek och goda lynne. Shetlandsponnyer, som ofta rids och hanteras av barn, måste vara lugna och stabila. Den älskade shettisen är mycket intelligent och lättlärd, är lättfödd och tålig och blir ofta uppemot 30 år gammal.Kära bloggläsare, som inte har ett par av dessa små kloka hästar, du anar inte vad du går miste om!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 26 mars 2011 12:15


Att Humphrey Bogart var skottefantast har vi nämnt flera gånger, men idag har Skottebloggen till sin stora förtjusning lyckats hitta en tidigare okänd bild! Den är från komedin "Stand-In" från 1937, en hejdlös drift med nöjes- och filmindustrin. ...

Av Ingrid - 19 mars 2011 10:37


Ch Roundtown Mercedes of Maryscot "Sadie", som bl.a vann BIS på Westminster, National Dog Show och AKC/Eucanuba Dog Show 2010, har fått valpar! Fyra tikar och en hane, alla svarta, föddes den 11 mars. Stolt fader är Anstamm Prime Minister. Grat...

Av Ingrid - 17 mars 2011 10:05


  Idag gratulerar vi Raglan Reform Club "Viggo" på 3-årsdagen! ...

Av Ingrid - 14 februari 2011 10:39

     

Av Ingrid - 27 januari 2011 11:34

Memphis Belle är smeknamnet på ett Boeing B-17 Flying Fortress , ett bombflygplan, som blev berömt när dess besättning lyckades flyga 25 uppdrag över Europa och återvända hem till USA under andra världskriget. Det sista uppdraget flögs 17 maj 1943. F...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se