Alla inlägg under augusti 2008

Av Ingrid - 15 augusti 2008 15:54

Ingrid har ombesörjt 100 nya bilder till bloggen! Samt skickat ett par nya foton "från tiden". Första paret ut är president Frankling D. Roosevelt med sin berömda skotte Fala.

ANNONS
Av Ingrid - 15 augusti 2008 07:23

...som dök upp i drömmens undermedvetna (se föregående inlägg). Fotot från London News Agency Photot Ltd. föreställer Mrs. Margaret Hayes med tre av sina hundar från den framstående airedaleterrierkenneln Aislaby. Njut av stämningen i denna förtjusande terrierbild!
PS Nu är det slutbloggat på skottebloggen för ett tag - bilderna (de tilldelade) har tagit slut! Och utan vackra skottar (och andra terrier + relaterat) så blir det lite värdelöst... Kan Ingrid hjälpa mor?

ANNONS
Av Ingrid - 14 augusti 2008 22:53

... att jag gick på en regnsvept gata, jag var snyggt kristidssmal och klädd i slitna men prydliga kläder. Jag hade omsorgsfullt konststoppade strumpor med söm och strumpeband, för det hade flickor då. Vid min sida trippade en liten terrier, det var dessa slags hundar som männisor hade på den tiden. (Inom parentes sagt; en bedårande pigg och glad strävhårig foxterrier var faktiskt den första hund jag fick promenera med).

Nåväl, en herre som jag mötte lyfte på hatten, för det gjorde herrar då, och ingen hade hört talas om Ericssonaktier, pensionsfonder eller ord som implementera.

Jag vaknad med ett ryck i gryningen och kände en vild och obändig längtan som omfattade en tweeddräkt med brosch, en liten hatt och en vältrimmad skotsk terrier. Det här låter ju inte speciellt seriöst och är det heller inte. Snart nog var jag mitt vanliga rationella jag. Det var ju bara en dröm...

Av Ingrid - 14 augusti 2008 13:52

Barney, skotte hos president George W. Bush och Amerikas First Dog, har fått sällskap i Vita Huset! Presidenten gav sin maka, Laura Bush, en skottevalp i födelsedagspresent. Den lilla skottefröken heter Miss Beazley. e Ch. Motherwell Alberta Clipper, som är halvbror till Barney. I amerikansk press var upphetsningen stor: This making Barney an uncle, of sorts.

Av Ingrid - 14 augusti 2008 12:48

Ingrid, Viggos ägare, har hört om våra vädervedermödor här hemma i samband med hennes vistelse på soligare breddgrader. Har nu donerat ett fint paraply med skottar på! Tack så mycket!
Kan komma till användning vid ringside utomhus... Samtidigt tillkännagavs att stjärngossen är anmäld till TVÅ utställningar!

Av Ingrid - 12 augusti 2008 14:50

Suck! Saknar min lilla kompis...OBS!!! Lille Viggo är hos sin Matte och Husse I Norrtälje och mår utmärkt!!!Det är bara det att Livet på Landet är lite tomt utan hans glada nylle...

Av Ingrid - 12 augusti 2008 07:41

Följande not fick det att rycka till i ett friskt sinnelag: "(---) återupptog frågan kring utarbetandet av ”vägledande uttolkning” av grundreglerna enligt § 44 i protokollet.".."Innebörden av uttryck som ”allvarlig sjukdom” eller ”ökad risk” behöver förklaras och vägledningen bör utarbetas i samband med att grundreglerna med redaktionella ändringar träder ikraft 2009-01-01.

Beslöt (--)att den arbetsgrupp som tillsattes vid föregående möte vid behov kan utökas och att uppdraget som gruppens sammankallande, med tanke på uppdragets utformning, i detta fall bör åligga en tjänsteman."

Vems magra snille har producerat detta vanskapeliga foster? En stolle och en pekoralist således? Icke, det är ett aktuellt SKK/AK-protokoll med innebörden att en tjänsteman tillsätts, mitt under brinnande verksamhetsår och mellan fullmäktigen, att pilla på våra heliga grundregler!

Får det gå till så här i den tjusigaste av organisationer? Lever vi i en skendemokrati? Den anlagda synvinkeln skall inte forceras, men visst blir man betänksam. Det är inte första gången som tjänstemannabeslut i efterhand legitimerar överträdelser mot stadgar och bestämmelser. Sålunda har det kommit till vår kännedom att en icke-auktoriserad domare nyligen dömt på SKK-utställning. Ja, personen i fråga innehade ej auktorisation (som SKK och reglerna kräver) på aktuell (terrier)ras. När pinsamheten uppdagades gavs i hast någon slags (tjänstemanna?) dispens. Alternativet är inlämnad protest, annulerade tävlingsresultat och svåröverblickbara konsekvenser. The show must go on! Man behöver inte vara Vän av Ordning eller Arg Betalare av Medlemsavgift för att reagera. Någon djefla ordning ska det väl vara i en kennelklubb?

Nuförtiden är det tämligen riskfritt att klyva näbb mot sagda institution (hoppas jag?). Annat var det förr, när ett förfluget ord på SKK:s kansli, kunde rendera vedersakaren livstids halshuggning, stegel och hjul, samt uteslutning. Den enskilde men kritiske medlemmen var hjälplös som en ömtålig porslinsdocka mot en snarstucken kennelklubbs hemliga domstolar. Sen var det morsning och ajöss med uppfödande och tävling - ja, med allt... Ska be att få återkomma till just detta.

--PS Förtydligande: § 9 Protokoll / Protokollsutdrag SKK/CSProtokollsutdrag från SKK/CS sammanträde 2008-02-06a) ärende beträffande amerikansk domares status: Provisional judge och Approved regular judge.CS konfirmerar DKs tolkning att endast Approved regular judge kan döma i Sverige.

Av Ingrid - 9 augusti 2008 12:48

Kanadas ridande polis - Royal Canadian Mounted Police - Gendarmerie royal du
Canada (RCMP-GRC) är den federala polisen i Kanada. Och den har förstås en skotte som mascot!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se