Alla inlägg under september 2008

Av Ingrid - 19 september 2008 13:43

Tänk att lille Viggo, som först bara var en glimt i ögat på blivande matte Ingrid inför Skottefederationens monter på Hund07, och precis nyfödd vid Champion of Champions, nu blivit stor och duktig kille och ser ut nästan som en riktig skotsk terrier... Så är Raglan Reform Club, som stjärngossen kom att heta, född på S:t Patric´s Day, bara det... Nu är Viggo ett halvår gammal, vad tiden går! Nog trodde vi att skottar är fina och trevliga hundar, men detta borstiga svarta nystan överträffade alla förväntningar. Vilken glädje det har varit med denna lilla skotte! Även för oss i familjen- runt-om-kring... Från första stund alltid glad och framåt, intelligent och lättlärd, inget krångel, trygg och fin. Viggo är social och snäll mot allt och alla, såväl folk som fä och uppför sig som en verklig skotsk gentleman - om än med glitter under ögonbrynen: "I´m up to something..."

Tack Dan för förtroendet!

Viggos Första Krets

Av Ingrid - 18 september 2008 22:26

Kände för att presentera en utomordentlig tik, varför inte den kanske finaste av dem alla? På så vis har vi gått hela laget runt av toppklassiga championtikar i rakt nedstigande led; Raglan Rebecca, Floreo Mistletoe, Raglan Royal Portrait och så nu, Royal Portraits mor, Raglan Royal Serenade, dotter till Ch Paddington Bear of Kennelgarth och Ch Floreo Mistletoe.



Royal Serenade var helt enkelt en fantastisk skottetik, underskön och med en otrolig utstrålning. Den som en gång sett henne, glömmer henne aldrig.




Hon tog sitt championat på tre raka utställningar, vann minst tre gruppvinster, samt Best in Show på SKK-utställning, blev Årets Terrier 1996 och naturligtvis också Årets Skotte. I aveln hade Royal Serenade en oerhörd betydelse. Hon fick tre kullar med sammanlagt nio valpar - minst sex av dessa blev champions. Och vilka champions!Genom sina vackra och formidabelt vinstrika ätteläggar kom Royal Serenade att dominera skottevärlden under hela 2000-talet, främst då i Norden och på kontinenten, och även i Ryssland. Man kan när som helst kasta en blick in i en ring med skotska terriers och lätt urskilja nutida efterföljare. Kvalitéerna som skvallrar som släktskapet är omisskännliga. Det är något med den vackra obrutna linjen från öronen, halsens stolta resning, de väl anlagda skuldrorna, den starka raka ryggen och svansen - käckt i topp!Vi skönhetsandar som idag njuter vackra välvässade skotska terriers med quality och den rätta skotteglöden, borde sända en tacksamhetens tanke till den som ligger bakom mesta.Kennel Raglans hemsida 2003: 28/12 dog en av kennelns vackraste och trevligaste skottar någonsin, Ch Raglan Royal Serenade. Saknaden efter henne är mycket stor!

Av Ingrid - 15 september 2008 14:26

Årets Skotte 2007 Ch Dundee Sparkling Ruby ( Multi Ch Raglan Roslin Williams S Ch SV-03 Dundee Morning Felicity), vars son Ch Dundee Black Wood, (u. Dundee Looks Like Ebony), i alla avseenden går i pappas fotspår. Helgens resultat: på söndagen, BIR på Sydsvenska Terrierklubben, Bjuv för specialisten Cindy Pettersson och dagen innan, Sydskånska Kennelklubben Sofiero för Ingrid Borchorst - BIR och BIG!


Skottebloggen disponerar tyvärr inget foto av stilige Black Wood, (vilken trots namnet är brindle!), men pappa själv skäms inte för sig...
Båda hundarna uppfödda och ägda/visade av Christina Hüttner. Grattis!


 








Av Ingrid - 14 september 2008 15:30

Min matte och jag och mina fina rosetter för Hp och BIR-valp i Vallentuna!
Jag är nog lite trött, men bara lite...
Hälsningar Viggo
x mitt tassavtryck

Av Ingrid - 13 september 2008 19:08

Hej!



Det är jag som är Viggo! Vi är i Tierp... On Tour... vilket väl betyder att jag står och väntar på min tur? Vi hade inte en aning om att min matte tog bilder! Obs handlerns lediga stil... Vill bara påpeka att jag håller upp min svans själv! Resultatet ska min stor-matte skriva om på ulvusbloggen. Det blir nog en massa skryt, det brukar det bli när jag är med.







Hej då



Viggo alias Raglan Reform Club







x mitt tassavtryck--PS Frågan kan berättigat ställas. Inte nog att reportaget från Scottie World Show mystiskt har fallit bort ur det fina och unika särtrycket från WDS - hela rasen skotskt terrier lyser med sin frånvaro i HS! Ingen skotte bland alla BIR-vinnarna! Från World Terrier Speciality på Almare Stäket finns visserligen en frimärksstor bild på BIS-3:a, men med halvt namn - Multi Ch Lucia´s Dream Storm In A Teacup heter skönheten om det ska vara rätt...



Storm i en tekopp? Nä, skottebloggen tycker inte det. Nu är det här inte vilket fjuttevenemang som helst. World Terrier Speciality hade 57 deltagande skottar, Skottefederationens egen utställning, Scottie World Show, med 71 skottar, WDS 61 skottar...



Det var ett enastående, aldrig mer återkommande evenmang med världsnamn bland hundar, utställare och domare. Det känns respektlöst mot alla de som lagt ner pengar och möda på förberedelser, resor och deltagande, oavsett om det gäller utställare, funktionärer eller publik, att få resultatet i vår egen tidning reducerat till platt intet. Och varför just skotsk terrier?


Hur går Skottefederationen vidare med detta? SKK har märkligt nog ingen egen inre granskning av t ex styrelsebeslut och motsvarande - trots att SKK är  en stor folkrörelse-affilierad enhet med monopolställning, myndighetsanspråk och 300.000 medlemmar i botten.



SKK har en  disciplinnämnd dit  SKK/CS eller annan SKK-enhet eller enskild medlem  kan skicka  klagan – om den handlar om anmälan avseende enskild medlem.



Det är sedan stopp om klagande inte önskar göra juridisk process av det hela i allmän domstol, vilket är att ta en stor ekonomisk risk. Fel kan begås, visst, och det behöver inte ligga någon ond avsikt däri. Men ovanstående lilla utläggning visar på problemen internt som just ingen orkar/vågar ta i. Det är alltså, per definition, väldigt svårt att få rätt mot kennelklubben...



Storm i en tekopp?



Undras om någon annan ras/raser blev lika styvmoderligt behandlad(e)? Det ska vi ta reda på! Man är väl för farao grävande journalist...

Av Ingrid - 11 september 2008 16:42

Skottebloggen rynkar bistert på ögonbrynen... Whi so? Jo orsaken är följande: Inför sommarens världsutställningar mailade Hundsport alla klubbar som skulle vara med på circuitutställningarna med detaljerade anvisningar hur aktuella klubbar skulle ställa samman text och bilder från de egna utställningarna. Materialet skulle användas i Hundsports minnesbilaga om utställningarna.


Det har kommit till vår kännedom att även Skottefederationen sammanställde text i enlighet riktlinjer som angavs, samt bilder, också detta enligt utsänd mall. Alltsammans var HS tillhanda i god tid innan angivet sista datum, också detta enligt tillförlitliga uppgifter. All denna möda är till synes förspilld. Värdelös för de som lagt ner massor med jobb på text och bilder, tråkigt för utställarna och alla skotteintresserade. Minnesbilagen är ju ett unikt särtryck från ett once-in-a-lifetime tillfälle och sparas. Det går inte att skylla på "platsbrist" eller "vi tar med det i nästa nummer". Trist!

Av Ingrid - 10 september 2008 20:52

Nicole's Heartbreak, svart tik.

Av Ingrid - 10 september 2008 20:51

Nicole's Handsome, brindle tik.

Ovido - Quiz & Flashcards