Alla inlägg under september 2008

Av Ingrid - 10 september 2008 20:44

... nämligen Harmony, brindle tik 10 v. e Nicole's A Man Made For Madoc u. Ch Nicole's Waffle.



Lilla Harmony ingår i senaste tillskott(et) - där fick jag till det! - hos skotteuppfödaren Anne-Marie Rådström, kennel Nicole's i Haningen, där jag gjorde en snabbvisit idag. Fick träffa hela baletten, inklusive Viggos far, Ch Peppone zum Stiefelchen. Det var gråmulet och duggregn, så bilderna blev därefter, men i alla fall... Skottar hör dessbättre till det fåtal som klarar av att hålla stilen även när de är våta... Tack Anne-Marie för att jag fick hälsa på hela charmiga gänget, och då naturligtvis inte minst söta the Harmony Sisters!

Av Ingrid - 9 september 2008 09:43

Här inkommer rapporter om skotska terriers bedrifter i ringarna!
I Visby för specialisten Cindy Pettersson; Marland Charizma BIR, BIG-1!
På SMÖKK:s utställning i Böda dömde Ove Germundsson och en skottetik hade bästa avelsgrupp! Nämligen Roskots O'Nottie, BIS avelsgrupp!
Tyvärr saknas tillgängliga bilder från begivenheterna, så vi får föreställa oss hur det ser ut när en välvässad skotte marscherar fram till första platsen.
Glory for the Brave!


Av Ingrid - 5 september 2008 13:26

Det kom ett lika kärt som välkommet mail från en av våra första västgötspetsvänner, Susanne Sundblad, Chipsmakers kennel, alltså Unos uppfödare. Tack så mycket! Lycka till md köket! Hej Lisbeth! Det är bara jag som skriver, kan inte låta bli att tala om att jag numera frossar i Dina bloggar. Främst skottebloggen, njuter i fulla drag av allt skotskt!Inte visste jag att det fanns fler än Åke, jag och vår yngste son Nisse som var så perverst sålda på SCOTLAND.Vi åker dit så ofta vi kan nuförtiden, förliden sommar var vi där i fyra dagar under vår Europatour, som gick via Bergen-Newcastle, Cairnryan-Larne, Rosslare-Fishguard, Dover-Calaise och slutligen Schwinoutchzi-Ystad. Mycket fätjrik resa! Som Åke säger : Om man ska åka färja får man inte vara färgblind. HA HA HA ska man säga då!För att återkomma till det skotska. Vårt vardagsrums fönster pryds av de vackraste gardiner, typ skotskrutigt med ett mönster av svarta rosor över. Så vackert!! När jag hittade detta tyget i ortens tygshop var det inget snack om saken, fram med plånboken kosta vad det kosta ville. Min dotter, som inte är såld på SCOTLAND, förfasade sig över detta tyget så till den grad att hon inte ville närvara vid inköpet utan gjorde sig andra ärenden. Men nu hänger de där och Åke och jag tycker att de är så vackra!På vår kylskåpsdörr sitter naturligtvis skotska flaggan och en liten säckpipa som spelar " Scotland the brave" för oss så ofta vi vill.På vår säng ligger "Jess" och " Dougal", en bordecollie och en westie. Gosedjur direkt från SCOTLAND.Vårt kök är under långsam renovering, det är bara jag som har tid att jobba med det, men planen är solklar! Ett kök i engelsk stil med ekluckor, blommiga tapeter, mycket färg och fyllt med saker inhandlade i SCOTLAND. Åke är på jakt efter en säckpipa, Jag kanske ska försöka mig på nätauktion? Jag har faktiskt en liten samling av skotska terrier i silver, gjutjärn och porslin. Inhandlade i Scotland och Sverige. Jag är ett loppisfrek, samlar på allt i hundväg. Ser fram mot med SCOTLAND! Sussi

Av Ingrid - 5 september 2008 09:22

Inspirerad av the Scottish Club´s Annual Fun + bloggens minnesbilder av egna bedrifter på området (se tidigare inlägg!) kläckte Ingrid en underbar idé:
- Mamma, vi måste se till att ordna ett Skotte Garden Party! Det ska serveras te med skotska smörkakor (traditional Scottish Oatmeal Cakes), det ska vara auktion på skotteprylar, kapplöpning (Lure Chasing) - pappa får ordna bana!
- Javisst, sa jag, genast itänd. Mor sätter upp ett vandringspris - förslagsvis Guld-Musen! Skottar har ju ett förflutet(?) som idoga rådisjägare. I brist på förgyllda möss kanske ovanstående lilla konstverk är tillfylles, inköpt i Dublin för många år sedan.
Dessutom, spånade vi vidare, det måste ju förstås vara Match-Show! Varför inte med Turist-klass (prova-på-klass för nya handlers), kom-som-du-är-klass (otrimmade skottar) samt Brace (bästa par-klass)... Skottebloggen får donera tartanmönstrade klassvinnarkokarder - inte de vanliga trista förstås, utan sådana som den stolta vinnaren har om halsen och kan fotograferas med. Ett minne för livet!
Det finns säkert annat kul som vi ännu inte kommit på! Varsågod, idén är fri!

Av Ingrid - 3 september 2008 15:26

Och så bär det av... Den här bilden påminner mig om Pekingese Grand National, som vi hittade på i samband med Pekingese Royal Show, som Marina Reuterswärd och jag arrangerade på 80-talet. Pekingese-racet hade små hinder (som husfadern snickrat) och alla hundar deltog med liv och lust, hoppade och sprang och som galningar. Förebilden var hämtad från de garden parties med pekingese-race som Mrs. Ashton-Cross beskrev i sin bok. Jag instiftade ett vandringspris - Peking-Ankan - som en lycklig vinnare sedermera kunde kamma hem. Bildbevis finns i något nummer av Hundsport.

Av Ingrid - 3 september 2008 15:24

...such as Lure Chasing.Startklara!

Av Ingrid - 2 september 2008 23:00

At the Tartan Day parade...

Av Ingrid - 2 september 2008 22:35

Snälla Ingrid har hjälpt mor att få en av önskningarna uppfylld, nämligen bli med Kilt!
En sån HÄR! Nu återstår bara Hatten, men den är förhoppningsvis på G...

Skapa flashcards