Alla inlägg under december 2008

Av Ingrid - 18 december 2008 18:20

Den vackra sealyham terriern, som Du kommenterade så trevligt i förra inlägget - USCh AM&CAN Ch Efbe's Hidalgo At Goodspice. Här på bild med skotteanknytning, vår kände domare och skotteuppfödare Dan Ericsson med sin BIS-vinnare i USA förra året.

Av Ingrid - 17 december 2008 17:38

Se här vilken fin och tidstypisk bild med en skotsk terrier och en sealyham terrier.från tiden det begav sig. En stiliserad piccolo eller kanske hotel commissioner på väg för att lufta en förnäm gästs hundar.

Av Ingrid - 16 december 2008 13:48

Idag kom årets sista nummer av Skotte-Nytt! Vad roligt! Jättefint och prydligt och inte minst massor av annonser från när och fjärran. Vi har också annons! Ja!Inte för att vi har uppfödning eller något speciellt att skryta om, men... Vi tycker det "hör till" att skicka en julhälsningen eller på annat sätt stödja den lilla rasföreningen. Så då gjorde vi det! Speciellt mot bakgrund vi - Ingrid, Viggo och jag - från första stund har känt oss väl mottagna i Skottefederationen. "Välkommen in i gänget!" sa en av de vänliga skottedamerna på vårens MatchShow. Det värmde!

Av Ingrid - 14 december 2008 11:11

... heter Int Ch Floreo Mistletoe (tidigare presenterad)


uppf Monika Knutsson-Hall, äg Dan Ericsson Foto: Per Undén



Per Undéns fullträff på underbara Int Ch Floreo Mistletoe är för mig den bild av Skotten, som jag alltid bär med mig.
En fin hund, som jag blev förtjust i på Mässan, gav mig ilningar i tårna, den visade sig ha sköna Mistletoe (som jag såg för 20 år sedan med samma resultat!) som farfars fars farmors mor. Beundransvärt hur skickliga uppfödare har samarbetat och lyckats bevara denna fina och lätt igenkännliga typ!

Av Ingrid - 11 december 2008 08:53

foto: Anita Östby
Jag trivs i skotteklubben! Ja, Skottefederationen, som den egentligen heter. Har visserligen ingen egen skotte och har bara varit medlem i ett drygt halvår, men i alla fall... Jag vilar mig i en glad trygghet bland dessa vänliga och kompetenta skotteägare...


Det är något pålitligt över denna lilla förening, något jag känner igen från den brittiska hundsporten, ur vilken klubben helt klart hämtat förebilden. Kolla själva så får ni se! http://www.skottefederationen.se/
Fotot med vänlig tillstånd av kennel Raglan, visar vinnande uppfödargrupp på Scottie World Show, med mer än 70 deltagande skottar!

Av Ingrid - 9 december 2008 10:25

Foto: Anita Östby



Fortsättning av våra öden och äventyr på Mässan! Ingrid köpte en liten vintageskotte (i väntan på the real thing?) till mor, vilken nu pryder mitt skrivbord. Eftersom den lilla träskotten (den första i min samling) fick ett namn, så ska naturligtvisbrindleskotten i porslin namnas. Den heter Mortimer efter en fin och trevlig hund med den färgen, som vi blev bekanta med på Mässan. Sedan besökte vi naturligtvis Skottefederationens monter! Där presiderade föreningens sekreterare, Anita Östby med sin glada och trevliga Löwi-scot Winter Storm, dagen till ära nybliven champion och allt! Grattis! Montern var smakfullt och congenialt dekorerad som ett skotsk hedlandskap i minatyr med ljung, stenrösen, skottar och till och med ett gryt med en skotte på väg "ner" - vilket så klart intresserade förbipasserande och föranledde många kommentarer. Vi köpte skotteprylar; fin musmatta med skottar, skottehandduk (ett måste för en husmor!), skottejulkort av alla slag, Skottefederationens raskompendium, något av det bästa i sitt slag vi sett, m.m Oj, så nöjda vi blev!



Tack Anita för bilden!

Av Ingrid - 8 december 2008 10:19

Få men goda skottar på Mässan för norska domaren Grete Bergendahl.


Första paret ut var två unga förhoppningsfulla som båda stod för championat. Här vann Löwi-Scot Winter Storm, cert, r-cacib, championat, BH-3 före Mårax Mortimer, 1ökl, 2ökk, CK, BH-4. I kampen om bästa hane steg spänningen. BIS-vinnaren från Scottie World Show, Raglan Rubens, mot den kända storheten, So What Excalibur, som även har en engelsk championtitel till sin kredit. Ruben segrade på ungdomlig spänst, 1chkl, CK, cacib, och Excalibur fick nöja sig med att slå de övriga ungtupparna, bli BH-2 och Bästa Veteran.


Domaren fann sin bästa tik i Excalibur-dottern So What Un Po, som fick 1chkl, CK, cacib, Dundee So Extreme, tog cert, r-cacib, BT-2, med Mårax Moria hack i häl med CK, BT-3. Segrande tiken blev sedermera BIR över Rubens, som fick den grön-vita rosetten.


Ingrid och jag hade ett par angenäma timmar runt skotteringen. Tack alla för trevligt sällskap och spännande kamp!


Sedan gick vid till skottemontern! Den är värd ett eget kapitel, nämligen...





 

Av Ingrid - 5 december 2008 06:47

Se här vad jag fått från en kär västgötaspetsvän! En liten leksaksskotte av trä, och vad mer - presenten visar sig ha lätt historisk anknytning! Förra ägaren, vars namn ännu är fördålt för oss, var med om att bilda Skottefederationen, var skotteägare så klart och lyrisk över skottar. Den lilla träskotten hade inget namn (vad jag vet) så beslutades att kalla honom Ruff. Viss blir man glad bara av att titta på honom!Ruff får nu nytt jobb som maskot och bevakar köket från en upphöjd position.

Ovido - Quiz & Flashcards