Alla inlägg under april 2009

Av Ingrid - 8 april 2009 21:07

Bloggen har flera gånger skrivit om en av de mest berömda skottarna, presidentens älskade Fala. Här kommer den lilla skotten ur ett nytt perspektiv o en bild från Anna F. Det är den amerikanska presidenten Franklin D Roosevelt som i sitt monument (memorial) i Washington DC har avbildats tillsammans med sin skotte Fala. Så här skriver Anna: "Som synes är Fala något blank om öronen och vad jag förstod är det är för att många turister tror att det ger tur att klappa där".

Av Ingrid - 2 april 2009 08:51

Champion Kennelgarth Viking
De flesta som tittar in på skottebloggen har säkert redan läst visdomsorden, publicerade i Skotte-Nytt och Hundsport Special, från världsberömda uppfödaren Betty Penn-Bull, Kennelgarth skotska terriers. Men de de tål att upprepas! Här är de fem första:
1 Tänk på att hundar är levande varelser med sinnen, behov och känslor och att deras välbefinnande, hälsa och glädje är ditt ansvar. Det måste vara det du tänker på först och är betydligt viktigare än andra faktorer såsom ära, berömmelse eller annan materiell upphöjelse.
2 Ingen är tvingad att hålla sig med djur, så se till att du gör det av rätt anledning. Det är både ett privilegium och ett åtagande, men det ger också mycket tillbaka.
3 Ha trevligt med dina hundar och gläd dig åt hur fantastiskt det är att kunna dela ditt liv med sådana fascinerande djur.
4 Försök att bemöda dig om att följa alla skrivna och oskrivna lagar om god hundhållning så att varken du eller dina hundar vanärar sporten.
5 Sätt värde på andra människors bidrag till hundsporten, vare sig de är uppfödare, utställare, domare, journalister eller rätt och slätt hundägare eller folk som tycker om hundar. Tillsammans bildar de en grupp som du också tillhör.

Ovido - Quiz & Flashcards