Direktlänk till inlägg 17 februari 2010

Ch. Roundtown Mercedes of Maryscot - BIS på Westminster!

Av Ingrid - 17 februari 2010 15:20

  


Årets Hund i USA 2009 - Ch. Roundtown Mercedes of Maryscot - blev BIS på Westminster för andra året i rad! Sköna Mercedes har mer än 110 Best in Show och har därmed med råge kvalificerat sig till skottarnas Hall of Fame. Där finns redan en hel del kända namn... Främst bland dessa naturligtvis Eng & Am Ch Bardene Bingo med sin legendariske handler Bob Bartos, som för övrigt var den som gav Mercedes handler kopplet med vilket hon visades på förra årets Westminster. Bardene Bingo vann Best in Show i Westminster 1967. Minst två andra skottar har vunnit BIS på den amerikanska prestigeutställningen. Vilka framgångar det nu har varit världen över för skotskt terrier! WW09 m.m + BIS-vinnare i Helsingfors Multi Ch Filiste Brash Celebration blev Årets Hund i Ryssland! Och den danska skotten DKCH SUCH FCH NORDCH NV08 SV09 NORDV08 NORDJV08 Ayrzol Ozone som blev Årets Hund i Danmark! Är det inte märkligt att en så liten ras (numerärt) med som så lite genpool kan producera dessa konstanta vinnare? Det kan skotsk terrier naturligtvis - i kärleksfulla händer...

 
ANNONS
 
Dan E

Dan E

18 februari 2010 09:43

Så här skriver engelska hundtidnibgen Dog World om årets BIS-vinnare på Westminster:
CROWNING a spectacular show career, the Scottish Terrier Ch Roundtown Mercedes of Maryscot won BIS at Westminster Kennel Club in Madison Square Garden, New York on Tuesday evening, the choice of judge Elliott Weiss.
Handled by Gabriel Rangel for Amelia Musser, she was a comfortable winner of the Top Dog table in the US last year, other wins including the American Kennel Club/Eukanuba National Championship and Montgomery County. She also won the group at Westminster last year, and was group 2 at Crufts behind the American-owned Sealyham.
She was bred by Mary O’Neal of the Maryscot kennel and Miriam ‘Buffy’ Stamm and Cindy Cooke of the Anstamm kennel. This is the eighth time a Scottie has won BIS at ‘the Garden’.

En härlig vinnare och också förra årets vinnare på den anrka Crufts-utställningen!

Hälsningar
Dan E

http://www.raglan.nu

 
Malin

Malin

21 februari 2010 14:26

Hej, lade till er som länk på min blogg. hoppas de är ok.

http://bloggen.fi/migit

 
Dan E

Dan E

27 februari 2010 12:02

LIte research kring BIS-vinnande skottar på Westminster-utställningen visar att hela åtta skottar vunnit under årens lopp. De är:

1911 Ch. Tickle Em Jock
1945 Ch. Shieling"s Signature
1950 Ch. Walsing Winning Trick
1965 Ch. Carmichael's Fanfare
1967 Ch. Bardene Bingo
1985 Ch Braeburn's Close Encounter
1995 Ch. Gaelforce Post Script
2010 Ch. Roundtown Mercedes of Maryscot

Inte illa rutet för skottarnas del!

Hälsn
Dan E

http://www.raglan.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 26 mars 2011 12:15


Att Humphrey Bogart var skottefantast har vi nämnt flera gånger, men idag har Skottebloggen till sin stora förtjusning lyckats hitta en tidigare okänd bild! Den är från komedin "Stand-In" från 1937, en hejdlös drift med nöjes- och filmindustrin. ...

Av Ingrid - 19 mars 2011 10:37


Ch Roundtown Mercedes of Maryscot "Sadie", som bl.a vann BIS på Westminster, National Dog Show och AKC/Eucanuba Dog Show 2010, har fått valpar! Fyra tikar och en hane, alla svarta, föddes den 11 mars. Stolt fader är Anstamm Prime Minister. Grat...

Av Ingrid - 17 mars 2011 10:05


  Idag gratulerar vi Raglan Reform Club "Viggo" på 3-årsdagen! ...

Av Ingrid - 14 februari 2011 10:39

     

Av Ingrid - 27 januari 2011 11:34

Memphis Belle är smeknamnet på ett Boeing B-17 Flying Fortress , ett bombflygplan, som blev berömt när dess besättning lyckades flyga 25 uppdrag över Europa och återvända hem till USA under andra världskriget. Det sista uppdraget flögs 17 maj 1943. F...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se