Direktlänk till inlägg 27 januari 2011

Stuka - flygarnas maskot

Av Ingrid - 27 januari 2011 11:34

Memphis Belle är smeknamnet på ett Boeing B-17 Flying Fortress , ett bombflygplan, som blev berömt när dess besättning lyckades flyga 25 uppdrag över Europa och återvända hem till USA under andra världskriget. Det sista uppdraget flögs 17 maj 1943. Flygplanet finns fortfarande kvar och visas på museum.

Namnet Memphis Belle kom sig av piloten Robert K. Morgans flickvän som kom från just Memphis, Tennesseee. Det målades också en traditionsenlig pinupbild på planets nos, blå baddräkt på babords sida och röd på styrbords!


Besättningen


Vem var då Stuka? Jo, planets enda kvinnliga passagerare....

Kapten Jim Verinis fann den skotska terriern i en djuraffär i London, blev ögonblickligen förälskad och tog med sig den lilla hunden tillbaka till flottiljen, Stuka blev besättningens maskot och ansågs föra tur med sig.


Stuka var mycket omtyckt och skämdes bort i kantinen och soldaterna turades om att få ha henne med sig i sängen. Hon skrevs även in i besättningslistan och fick efter krigets slut turnera runt hela USA tillsammans med grabbarna som kom att bli mycket populära i sitt hemland.


Stuka levde sedan resten av sitt liv tillsammans med Jim Verinis och dennes familj på en gård.


 


 


Stuka med husse

 
ANNONS
 
Peter Hewitt

Peter Hewitt

29 januari 2011 14:59

For en artig sak. Takk!

http://www.tatler-scottie.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 26 mars 2011 12:15


Att Humphrey Bogart var skottefantast har vi nämnt flera gånger, men idag har Skottebloggen till sin stora förtjusning lyckats hitta en tidigare okänd bild! Den är från komedin "Stand-In" från 1937, en hejdlös drift med nöjes- och filmindustrin. ...

Av Ingrid - 19 mars 2011 10:37


Ch Roundtown Mercedes of Maryscot "Sadie", som bl.a vann BIS på Westminster, National Dog Show och AKC/Eucanuba Dog Show 2010, har fått valpar! Fyra tikar och en hane, alla svarta, föddes den 11 mars. Stolt fader är Anstamm Prime Minister. Grat...

Av Ingrid - 17 mars 2011 10:05


  Idag gratulerar vi Raglan Reform Club "Viggo" på 3-årsdagen! ...

Av Ingrid - 14 februari 2011 10:39

     

Av Ingrid - 14 januari 2011 01:08

Kända personer och deras skottar!   Amy Alcott, Pro golfer, had a Scottie named Venus Lionel Barrymore, actor, had a Scottie named Johnny John Barrymore, actor Humphrey Bogart had two Scotties.   Charles Boyer, actor Bette Davis, actress,...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se